Ingredients per unes 30
magdalenes: 375
grams de farina sense gluten (per brioxeria) (marca Schär per exemple), 250
grams de sucre, 3 ous mitjans (uns 190 grams pesats sencers) , un quart de
litre de llet, 225 ml. d’oli d’oliva suau (o 200 grams) la ratlladura de mitja
llimona, i unes 4 parelles (2+2) de sobres gasificants o gasoses (un sobre és
el gasificant (bicarbonat sòdic) i l’altre és l’acidulant (àcid cítric o
tartàric).
1)
Traiem els ingredients, separem rovells de
clares, desem les clares a la nevera i deixem atemperar la resta d’ingredients
damunt el marbre de la cuina.
2)
Batem els rovells amb el sucre fins que
s’emblanqueixi. Hi afegim l’oli d’oliva amb un rajolí. Hi afegim la ratlladura
de la pell de llimona i la llet a poc a poc. Remenem bé.
3)
Afegim el gasificant barrejat tot en una
tasseta de cafè junt amb un polsim de sal i després afegim la farina tamisada. Treballem
bé amb una cullera de fusta. Muntem les clares a punt de neu ben fortes i les
afegim a la barreja, treballem bé amb una llengua pastissera i deixem refredar.
Deixem reposar la massa una horeta o més, jo la deixo tapada a la nevera.
Aprofitem per posar el forn a escalfar ben alt (220 graus).
4)
Baixem el forn a 200 graus i posant només
el de sota. Remenem una mica la massa perquè després del repòs podrien haver-se
separat alguns ingredients. Omplim una mànega pastissera i omplim els motlles
de magdalenes (els de paper arrissat) amb la massa preparada ja col·locats dins
de motlles rígids. Ensucrem lleugerament per sobre i enfornem durant uns 10/12
minuts aproximadament o fins que veiem que són daurades. Durant els últims 5
minuts afegim el gratinador (foc de dalt). Traiem del forn. Sacsegem amb molt
de compte per facilitar treure-ho del motlle rígid i traiem del motlle posant sobre una safata
perquè es refredin.
Consells per unes bones
magdalenes (i que ja vaig explicar en la recepta de les magdalenes clàssiques
amb oli): deixar atemperar tots els ingredients, batre ben batuts els ous,
tamisar sempre que puguem la farina, fer servir la farina adequada, o sigui
especial per a brioxeria o la farina fluixa, posar un pèl de sal ajuda a fer-la
més esponjosa, deixem reposar la massa un cop feta almenys almenys una horeta a
la nevera, omplim els motlles unes tres quartes parts perquè pujaran i els
posem dins altres recipients més sòlids perquè tendiran a expandir-se si no més
els posem amb paper, pre-escalfar el
forn amb temps i posar una safata al mig del forn i després només coure amb el
forn de sota i posar el de sobre els últims 5 minuts, no obrir-lo mentre duri
la cocció, quan estiguin cuites les traiem del forn i les posem en un lloc
sense corrents d’aire i ens esperem a desar-les en algun recipient a que
estiguin fredes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!