1 de juny 2012

Melmelada de cirera


Ingredients:

- 1kg. cireres (netes, sense cua ni pinyol)
- 750 grams de sucre
- el suc d’una llimona

opcional: un dit de brandy, un quart de poma a daus petits.

Preparació:

1.     Netejar la fruita, treure-li la cua i els pinyols.
2.    Posar al foc amb el sucre i el suc de la llimona
3.    Coure-ho tot 2 hores,  a mitja cocció passar-ho pel “turmix” i
4.    Continuar la cocció fins que quedi amb la textura adequada. Com ho sabrem?Si es vol saber el punt de la melmelada (de totes) s’agafa una gota amb una cullera i es deixa caure en un plat (blanc i pla millor), si en moure’l la gota es manté, vol dir que ja està, si la gota es mou vol dir que és encara massa líquida i cal que cogui més estona. La melmelada quan es refreda s’espesseix. Una altra prova que es pot fer és treure una mica de melmelada de la cassola, posar-la en una tasseta de cafè i posar-la (la tasseta) a la nevera o  congelador durant uns minuts per refredar-ho ràpid, ràpid... i així es veu la textura final.
Cal vigilar l'olla on coem la melmelada perquè sol sobreeixir, millor coure-ho a foc lent tot i que el temps s'allarga força.
5.    S’omplen els pots nets i esterilitzats i es tanquen ben tancats i fent el buit. (veure a recepta de melmelada de maduixa més informació)








1 comentari:

  1. Felicitats nena perque segur que t'ha sortit deliciosa! Jo faig servir aquesta recepta teva i certifico que surt una melmelada delicious delicious!!!

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!