Ingredients
(per unes 5/6 persones): 1 ceba, mitja carbassa gran o una sencera petita, 1 patata gran, oli d’oliva, sal,
pebre. I per la mousse de gorgonzola: uns 60/80 grams de formatge gorgonzola
o similar i nata liquida per muntar (uns 400 ml).
1) Tallar
totes les verdures a trossos petits.
2) Sofregir la ceba i la patata en una cassola
amb oli d’oliva. I afegir-hi la carbassa de seguida.
3) Hi
aboquem el brou de verdures o, en el seu defecte, aigua just que mig cobreixi
tot (depèn de la textura que voldrem la crema. Jo no arribo mai a cobrir la carbassa perquè la faig més aviat espessa). Coure uns 30 minuts
aproximadament.
4) Salpebrar
i triturar (turmix). La patata ajuda a fer una
textura més suau i la ceba li dona un toc de sabor.
5) Ara
farem la crema de gorgonzola. Xafem el formatge i el posem un minut al microones perquè es desfaci. Muntem la nata. Barregem amb molt de compte (jo utilitzo una llengua de pastisseria) el formatge amb la nata muntada i
la reservem a la nevera.
6) Per
muntar el plat servim la crema de carbassa calenta i a sobre hi aboquem la
crema de gorgonzola (també es pot fer amb un altre tipus de formatge com el
roquefort, el cabrales ... el toc de la crema de carbassa calenta amb la mousse de formatge freda és especial, després la mousse de formatge es desfarà i barrejarà amb la crema.... hi podem posar unes torradetes ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!