8 de nov. 2013

Suís de carbassa i gorgonzola


Ingredients (per unes 5/6 persones): 1 ceba, mitja carbassa gran o una sencera  petita, 1 patata gran, oli d’oliva, sal, pebre. I per la mousse de gorgonzola: uns 60/80 grams de formatge gorgonzola o similar i nata liquida per muntar (uns 400 ml).

1)     Tallar totes les verdures a trossos petits.
2)     Sofregir la ceba i la patata en una cassola amb oli d’oliva. I afegir-hi la carbassa de seguida.
3)    Hi aboquem el brou de verdures o, en el seu defecte, aigua just que mig cobreixi tot (depèn de la textura que voldrem la crema. Jo no arribo mai a cobrir la carbassa perquè la faig més aviat espessa). Coure uns 30 minuts aproximadament.
4)    Salpebrar i triturar (turmix).  La patata ajuda a fer una textura més suau i la ceba li dona un toc de sabor.
5)    Ara farem la crema de gorgonzola. Xafem el formatge i el posem un minut al microones perquè es desfaci.  Muntem la nata. Barregem amb molt de compte  (jo utilitzo una llengua de pastisseria) el formatge amb la nata muntada i la reservem a la nevera.
6)    Per muntar el plat servim la crema de carbassa calenta i a sobre hi aboquem la crema de gorgonzola (també es pot fer amb un altre tipus de formatge com el roquefort, el cabrales ... el toc de la crema de carbassa calenta amb la mousse de formatge freda és especial, després la mousse de formatge es desfarà i barrejarà amb la crema.... hi podem posar unes torradetes ... 

Bon profit!


els ingredients: la carbassa i la resta

tallem a trossos mitjanets


sofregim la ceba i la patata

hi afegim la carbassa

els ingredients per la mousse de gorgonzola




desfer el formatge


muntar la nata 



afegir-hi el formatge amb delicadesa


treballar-ho a poc a poc

i reservar a la nevera

coure la carbassa fins que sigui tova

servim la crema calenta amb el formatge fresquet




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!