14 de jul. 2014

flors de carbassó farcides de formatge





Són unes flors típicament d'estiu i que resulten un menjar especial, suau ...

provinent d'Amèrica, també amb el nom de carbassa d'estiu.

Són molt boniques i de sabor dlicat.

Ingredients (per 5 persones): flors de carbassó (jo poso 2 flors  per persona ), 2 ous, pa ratllat, formatge : gorgonzola o rocafort o de cabra... a gust de cadascú. Jo hi vaig posar gorgonzola i van quedar boníssimes.

1)     Netegem bé les flors de carbassó. Sempre manipulant-les amb delicadesa per a que no se'’s trenquin. Tallem una mica l’extrem del carbassonet. Obrim la flor i traiem la part de dins.
2)    Ara anem a farcir-la. Tallem a daus petits el formatge i en posem uns quants a dins. Tanquem la flor donant voltes a les flors totes juntes. Jo hi poso un escuradents tallat per assegurar-me que no s’obrin.
3)    Ara les arrebossem, primer passem per ou batut (que haurem salat una mica) i després pa ratllat.
4)    En una paella amb oli d’oliva calent abundant les fregim, donant la volta també amb delicadesa. Les deixem en un plat amb paper que absorbeixi l’excés d’oli i servim.

Bon profit !




els ingredients

les flors són molt vistoses









traiem la "floreta de dins


tallem el formatge


i farcim la flor per dins


tanquem bé




passem per ou batut

i pa ratllat


fregim

deixem assecar 




2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!