Hi ha molts tipus d’amanida de pollastre, tants com ingredients hi vulguem posar. Però bàsicament la clau és : la fruita fresca que escollim, la vinagreta o salsa i si fem servir de base enciams, arrossos o pasta.
De totes les maneres resulten molt saboroses, avui us n’explico una amb base d’enciam, formatge i de fruita, la poma, la que mai falla i lliga molt bé amb el formatge.
Les amanides de pollastre resulten un plat molt
d’estiu i solucionen molts d’aquells àpats que vols tenir quan arribes d’un
matí de platja o muntanya, ben fresca de la nevera... a gaudir de l’estiu ! També és una solució per aprofitar les restes d'un pollastre rostit o a l'ast !
Ingredients
per 5 persones: pollastre cuit (al forn o a l’ast), jo aprofito les restes de pollastre que alguns diumenges comprem ja fets a l'ast, uns 4 tomàquets (poden
ser cherri si es vol), un grapat de nous i un altre de panses, un tros de
formatge blau, enciam, 4 pomes i per amanir crema balsàmica de vinagre de
Mòdena, oli i sal.
1) Coem el pollastre al forn. El faig tallar a
octaus, el salpebro, hi poso alguna herba (farigola o romaní), mitja ceba,
alguns granets d’all, algun trosset de pastanaga.... i al forn a uns 180 graus
una mitja horeta. El deixo refredar...
2) Netejo
l’enciam, els tomàquets... ho tallo tot a daus, faig el mateix amb les pomes, el
formatge....
3)
Tallem el pollastre a trossets petits
4)
En un bol ho barregem tot. Fem una vinagreta amb el vinagre, oli d’oliva i sal
i servim barrejant-ho tot o posant la vinagreta apart.
Bon
profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!