2 de maig 2014

Amanida de pollastre amb formatge blau i poma






Hi ha molts tipus d’amanida de pollastre, tants com ingredients hi vulguem posar. Però bàsicament la clau és : la fruita fresca que escollim, la vinagreta o salsa i si fem servir de base enciams, arrossos o pasta.
De totes les maneres resulten molt saboroses, avui us n’explico una amb base d’enciam, formatge i de fruita, la poma, la que mai falla i lliga molt bé amb el formatge.




Les amanides de pollastre resulten un plat molt d’estiu i solucionen molts d’aquells àpats que vols tenir quan arribes d’un matí de platja o muntanya, ben fresca de la nevera... a gaudir de l’estiu ! També és una solució per aprofitar les restes d'un pollastre rostit o a l'ast !


Ingredients per 5 persones:  pollastre cuit (al forn o a l’ast), jo aprofito les restes de pollastre que alguns diumenges comprem ja fets a l'ast, uns 4 tomàquets (poden ser cherri si es vol), un grapat de nous i un altre de panses, un tros de formatge blau, enciam, 4 pomes i per amanir crema balsàmica de vinagre de Mòdena, oli i sal.

1)   Coem el pollastre al forn. El faig tallar a octaus, el salpebro, hi poso alguna herba (farigola o romaní), mitja ceba, alguns granets d’all, algun trosset de pastanaga.... i al forn a uns 180 graus una mitja horeta. El deixo refredar...
2)    Netejo l’enciam, els tomàquets... ho tallo tot a daus, faig el mateix amb les pomes, el formatge....
3) Tallem el pollastre a trossets petits
4) En un bol ho barregem tot. Fem una vinagreta amb el vinagre, oli d’oliva i sal i servim barrejant-ho tot o posant la vinagreta apart.

Bon profit !

primer coem el pollastre

a la paella al foc 5 minuts i després al forn

ja el tenim cuit


l'anem tallant a trossets petits

tenim tot el pollastre triat i trossejat

tota la resta d'ingredients...

els trossegem i 


la vinagreta....sal,pebre, oli i vinagre


podem posar-ho en tapers per endur-nos-en


o a casa 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!