28 d’abr. 2015

Muffins de xocolata i cruixent de nous




Uns muffins molt especials, avui he substituït una mesura de farina per cacau en pols i he fet un cruixent de nous que es posa al capdamunt del muffin. Una combinació deliciosa plena de sabors i textures molt agradables. Èxit assegurat!


Ingredients (per unes 16/18 muffins grans): 1 got de farina, 1 got de cacau en pols, 1 culleradeta de llevat sec, mitja culleradeta de canyella mòlta, 1/4 de culleradeta de bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 3 ous, 3/4 de got de sucre morè, 125 grams de mantega fosa, 1 got de crema agria (la faig amb 200 ml. de nata líquida i el suc d'una llimona), 1 culleradeta de vainilla
per al topping: 2/3 de got de nous picades, 2/3 de got de sucre morè, 2/3 de got de farina, 1/4 culleradeta de sal i uns 75 grams de mantega a daus (freda)
les proporcions són aquestes: una culleradeta equival a 5 grams, 1 got a uns 250 grams.
1.   Primer de tot farem el topping: en un bol treballem la mantega freda, hi afegim el sucre i la farina fins que sembli sorra, i afegim la sal i finalment les nous picades. Reservem.
2.  Posem la mantega per la massa a fondre al foc (o al microones). I fem la crema àgria: barregem en una tassa els 200 ml. de nata líquida amb el suc de llimona i remenem, es tornarà una mica espessa.
3.  Barregem tots els ingredients "secs" en un bol (farina, cacau,  llevat, canyella, ...) i en un altre els ous amb el sucre, hi afegim la crema i la mantega fosa i remenem..
4.  Afegim els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin formant una massa.
5.  Aboquem a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes.
6.  Hi afegim el toping de nous per sobre.

7.  I ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts podem gratinar.



els ingredients per la massa

ingredients per al topping

fem la nata àgria amb la llimona


treballem els daus de mantega

amb el sucre

textura com de sorra de la platja ....



ja tenim el topping a punt

i ara els ous

amb el sucre

i els ngredients humits... la crema, la mantega fosa


i ara barregem els ingredients secs


ho barregem tot bé

i ala mànega pastissera


anem omplint els motlles fins a 3/4 parts

i afegim el topping de nous




boníssims

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!