17 de gen. 2013

Estofat de l'àvia Francesca


Ingredients: (per unes 4/5 persones):
-          Carn: vedella a daus per estofar(de la part del coll o llata o jarret...): 500 grams
-          Les verdures:  mitja cabeça d’alls, 1 ceba, 5 pastanagues, 5 patates mitjanes i 4 o 5 tomàquets naturals madurs triturats (o un pot mitjanet de conserva de tomàquet triturat)
-          Oli d’oliva, sal, pebre, 2 fulles de llorer, aigua o brou, farina

1)     Salpebrar la carn. Arrebossar amb farina (es pot posar dins un taper amb farina, tapar i remoure, es fa més ràpid i queda molt ben arrebossat)
2)    Netejar, pelar i tallar les verdures a daus. Les patates tallarles així: comencem tallant-les una mica amb el ganivet i estirem fins fer-ne dues parts. O sigui  les escapçem amb les mans (trencarles). Això ajuda a que la fècula de la patata ajudi a lligar una mica la salsa.

3)    Posar en una cassola amb oli d’oliva els grans d’alls sense pelar i fregir la vedella uns minuts, afegint-hi la ceba
4)    Afegir-hi el tomàquet natural ratllat i deixar coure uns 10 minuts a foc mig.
5)    Afegir-hi aigua o brou calent fins que just cobreixi la carn i afegir-hi les pastanagues i les patates i el llorer.
6)    Deixar coure a foc lent una hora, mirar el nivell de cocció i, si és correcte, aturar i deixar reposar una estona.

Bon profit!






els ingredients


arrebossem la carn


una altra forma d'arrebossar-la



















coure a foc lent una horeta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!