17 de maig 2014

pastis (clafoutis) de cireres climentones



Surten unes 6 copes (tamany mitjanet) Ingredients    uns 600 grams de cireres senceres, 4 ous, un pèl de sal, un polsim de vainilla ensucrada, 100 grams de sucre, 50 grams de mantega (fosa), 50 ml. de nata líquida (per muntar), 375 ml. de llet, 80 grams de farina i 40 grams d'ametlla mòlta

Primer anem a fer la crema de mascarpone que serà la base de la copa:

ja la tenim feta
1)     posem el forn a escalfar a uns 180 graus. Traiem cues i pinyols de les cireres i....
2)    Batem els ous, hi afegim el sucre, un polsim de sal i ho treballem una estona. Hi afegim per aquest ordre: les dues farines (la farina de blat millor la tamisem), la nata líquida, la llet, la mantega fosa i el sucre avainillat.
3)    en un motlle mitjanet (d'uns 25 cm. de diàmetre) ... pintem amb mantega fosa i espolsem de farina (perquè no s'enganxi després)
4)    Hi aboquem una part de la massa (un dit més o menys) i ho enfornem durant uns 7/8 minuts.
5)    Ho traiem del forn i hi aboquem amb compte (que crema) les cireres i per sobre la resta de la massa i ho tornem a enfornar, aquest cop uns 30 minuts (fins que l'agulla surti neta).
6)    Les posem a la nevera un parell d’hores perquè tot quedi quallat.

Es pot menjar tebi però a casa ens agrada més aviat fred. Podem desemmotllar i girar-lo si volem. Les cireres quedaran més amagades i més aviat a sota. O sigui que podem escollir la presentació que volem.
Aquest pastís és d’origen francès i també es pot fer el mateix pastís però substituint les cireres per peres







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!