Surten unes 6 copes (tamany mitjanet) Ingredients uns 600 grams de cireres senceres, 4 ous,
un pèl de sal, un polsim de vainilla ensucrada, 100 grams de sucre, 50 grams de
mantega (fosa), 50 ml. de nata líquida (per muntar), 375 ml. de llet, 80 grams
de farina i 40 grams d'ametlla mòlta
Primer anem a fer la crema de mascarpone que serà
la base de la copa:
ja la tenim feta |
2) Batem els
ous, hi afegim el sucre, un polsim de sal i ho treballem una estona. Hi afegim
per aquest ordre: les dues farines (la farina de blat millor la tamisem), la
nata líquida, la llet, la mantega fosa i el sucre avainillat.
3) en un motlle
mitjanet (d'uns 25 cm. de diàmetre) ... pintem amb mantega fosa i espolsem de
farina (perquè no s'enganxi després)
4) Hi aboquem
una part de la massa (un dit més o menys) i ho enfornem durant uns 7/8 minuts.
5) Ho traiem
del forn i hi aboquem amb compte (que crema) les cireres i per sobre la resta
de la massa i ho tornem a enfornar, aquest cop uns 30 minuts (fins que l'agulla
surti neta).
6) Les posem a la nevera un
parell d’hores perquè tot quedi quallat.
Es pot menjar tebi però a casa ens agrada més aviat fred. Podem desemmotllar
i girar-lo si volem. Les cireres quedaran més amagades i més aviat a sota. O
sigui que podem escollir la presentació que volem.
Aquest pastís és d’origen francès i també es pot fer el mateix
pastís però substituint les cireres per peres
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!