20 de set. 2013

Seitan amb verdures en escabetx


Ingredients (per unes 4/5 persones): verdures diverses que tinguem per casa: pastanaga, carbassó, carbassa, pebrot, ceba, tomàquet, albergínia ... no importa, les que tinguem. Una peça de seitan i herbes aromàtiques per l’escabetx: romaní, farigola, menta, alfàbrega, llorer, sajolida.. llimona, all, pebre i uns grans de coriandre.

1)     Netegem i tallem les verdures: a rodanxes o a daus petits. Tallem el seitan a tires petites. Un consell: no hi poden faltar la ceba, el tomàquet i el pebrot.  I com més varietat de verdures més bo resulta el plat.
2)    Fregim el seitan en una cassola amb una mica d’oli d’oliva uns minuts. Hi afegim les verdures afegint-hi oli.
3)    Hi afegim les herbes, l’all (grans tallats per la meitat), la pell de llimona i hi afegim un got petit de vinagre. Ho coem uns  30 minuts a foc lent. Deixem reposar i servim al cap d’unes hores o a l’endemà.
És important deixar reposar la cassola perquè tots els aromes es barregin, per això es pot cuinar el dia abans.

un consell: va molt bé lligar en farcellets les verdures per després treure-les en emplatar així com posar els grans de coriandre i pebre en una reixeta petita.

els ingredients (cal afegir el vinagre)

les herbes: sajolida, menta, alfàbrega, romaní, ...


totes les verdures ben tallades


sofregir les tires de seitan


afegir-hi la ceba en primer lloc uns minuts

i la resta de verdures (si cal, canvi a cassola més gran)



amb les herbes i un raig generós de vinagre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!