La quinoa és un gra amb característiques de cereal que prové dels Andes. Molt ric en hidrats de carboni, fibra i proteïna, aquesta última és la propietat que més en destaca essent el “cereal” que aporta més proteïna.
A més no conté gluten per tant és apta per a la major part de la gent.
Ingredients (per unes 5 persones): uns 300 grams de quinoa, un pit de
pollastre cuit (uns 300 grams) (pot presentar-se en tires i arrebossat o bé a daus cuit al
forn...), un grapat de raïm moscatell (uns 300 grams), un grapadet d’ametlles torrades (uns 80/100 grams) (opcional però li
aporta un sabor i una textura bo), oli d’oliva, sal i pebre, julivert, vinagre
suau (de poma, de vinagre)
Per coure la quinoa en general s’usa tres parts de
líquid per una de quinoa, cal coure-la durant uns 15 minuts, millor al dente, i
veurem com s’obre alliberant el seu germen. És molt bona però per sí sola no te
gaire gust, cal aportar-li sabor amb altres ingredients. Habitualment a casa la
faig amb un sofregit però hi ha moltes maneres de fer-la.
Avui, una amanida,
1.
Netegem
bé la quinoa. Pelem les ametlles i les piquem una mica. Netegem els grans de raïm.
I ara arrebossem el pit de pollastre, primer el tallem a tires i el passem per ou batut i després per pa ratllat. El fregim en una paella amb abundant oli bullint i reservem sobre paper absorben. El tallarem a petites porcions.
2. Posem
en un cassó 3 mides d'aigua a bullir (en aquest cas 800 grams d'aigua o brou d’herbes) i quan bulli hi aboquem la
quinoa. Salem. Deixem coure a foc lent uns 15 minuts. Deixem refredar.
3. En
un bol posem la quinoa, salpebrem al gust, hi aboquem oli d’oliva i vinagre i
remenem. Hi afegim els trossets de pollastre arrebossat, el raïm i les ametlles i
barregem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!