25 d’oct. 2014

amanida de quinoa, raïm i pollastre


La quinoa és un gra amb característiques de cereal que prové dels Andes. Molt ric en hidrats de carboni, fibra i proteïna, aquesta última és la propietat que més en destaca essent el “cereal” que aporta més proteïna.
A més no conté gluten per tant és apta per a la major part de la gent.







Ingredients (per unes 5 persones): uns 300 grams de quinoa, un pit de pollastre cuit (uns 300 grams) (pot presentar-se en tires i arrebossat o bé a daus cuit al forn...), un grapat de raïm moscatell (uns 300 grams), un grapadet d’ametlles torrades (uns 80/100 grams) (opcional però li aporta un sabor i una textura bo), oli d’oliva, sal i pebre, julivert, vinagre suau (de poma, de vinagre)

Per coure la quinoa en general s’usa tres parts de líquid per una de quinoa, cal coure-la durant uns 15 minuts, millor al dente, i veurem com s’obre alliberant el seu germen. És molt bona però per sí sola no te gaire gust, cal aportar-li sabor amb altres ingredients. Habitualment a casa la faig amb un sofregit però hi ha moltes maneres de fer-la.


Avui, una amanida, 
1.    Netegem bé la quinoa. Pelem les ametlles i les piquem una mica. Netegem els grans de raïm.
I ara arrebossem el pit de pollastre, primer el tallem a tires i el passem per ou batut i després per pa ratllat. El fregim en una paella amb abundant oli bullint i reservem sobre paper absorben. El tallarem a petites porcions.
2.  Posem en un cassó 3 mides d'aigua a bullir  (en aquest cas 800 grams d'aigua o brou d’herbes) i quan bulli hi aboquem la quinoa. Salem. Deixem coure a foc lent uns 15 minuts. Deixem refredar.
3.  En un bol posem la quinoa, salpebrem al gust, hi aboquem oli d’oliva i vinagre i remenem. Hi afegim els trossets de pollastre arrebossat, el raïm i les ametlles i barregem.
4.  Podem servir i decorar amb unes branquetes de julivert.


els ingredients

tallem el pit de pollastre a tires

i les passem per ou batut i

pa ratllat i, sèsam
s

les apartem

bullim la quinoa 

tallem el pollastre arrebossat



aboquem la quinoa en l'aigua o brou bullint i salem 



queda així

l'amanim amb vinagre i oli d'oliva

i muntem el plat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!