Ingredients (per unes 4/5 persones): llesques de pa de motlle sense
crosta (uns 300 grams aproximadament, un paquet mitjà), uns 200 grams de
tonyina ( o 4 llaunes petites), uns 200 grams de tomàquet fregit, uns 450 grams
de maionesa, 2 o 3 ous, i per decorar: olives, pebrot escalivat, enciam
iceberg, tomàquets cherrie (no cal tot, escollim segons gustos)
1.
Cobrim amb film transparent un motlle de
plum-cake
2.
Posem els ous en aigua bullint durant 10
minuts, aturem el foc i posem amb aigua freda per aturar la cocció. Pelem,
reservem 3 o 4 rodanxes per decorar i la resta la ratllem.
3.
Preparem el farcit, apartem la maionesa,
ratllem l’ou dur, escorrem la tonyina, tallem el pa a mida...
4.
Posem una capa de pa, untem amb tomàquet
fregit (una capa de mig dit, no gaire prima), posem una capa de tonyina, i ara
toca una capa d’ou dur ratllat, i finalment una capa de maionesa. Aquestes cinc
capes les podem repetir un parell de cops o fins que arribem al capdamunt del
motlle. Jo avui he posat 2 capes de pa amb tomàquet entremig i he fet la base
més forta amb 2 capes de pa de motlle.
5.
Acabem amb una capa de pa sense res i que
quan desemmotllem quedarà a sota de tot. Fem pressió amb les mans per
compactar-ho tot, tapem i posem a la nevera mínim un parell d’hores o tot una
nit.
6.
Desemmotllem i posem en una safata de
servir a taula que podem decorar amb un llit d’enciam. Cobrim el pastís amb
maionesa, jo ho faig amb una llengua pastissera. Després hi posem enciam tallat
a juliana (tires molt fines) i decorem amb els ingredients escollits (olives,
rodanxes d’ou dur, ....)
Bon profit !
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!