19 d’ag. 2012

La paella del cunyat

Una paella boníssima !!!

Ingredients: (per a 10 persones): 1 kg d'arròs blanc tipus bomba, 3 litres de fumet de peix (si no se'n té per urgència es pot fer servir 2 litres de brou de peix ja fet afegint-hi 1 litre d'aigua), 2 sípies negres, gambes i escamarlans,, cloïsses, musclos, mongeta verda (uns 150/200 grams), 1 ceba gran, pebrot verd (2 o 3), tomàquets ratllats (2 o 3), all, oli d'oliva, sal, pebre... 

1er) Fer el fumet de peix (aigua freda amb peix: cintes i peixets per brou, un cap de rap o de lluç o...) i coure uns 20/30 minuts) o bé barrejar un brou de peix comprat-fet (2litres)amb aigua. Escalfar i tapar.
2on)Netejar el peix i les verdures. Tallar-ho tot a trossos petits. Ratllar el tomàquet. Netejar les cloïsses i musclos i reservar.
3er) En una paella amb oli d'oliva i els alls tallats a làmines fregir les gambes i escamarlans lleugerament (sempre és millor no fer-los excessivament ja s'acabaran de coure al final). Apartar-los i reservar-los. Treure també els alls que ja han donat gust a l'oli.
4rt) Fregir les verdures començant per la ceba (un parell de minuts) i afegint-hi el pebrot verd tallat petit i la mongeta verda.
5è) Afegir les sípies tallades petites i el tros on es troba la salsa, coure-ho uns minuts fent que la salsa surti de la sípia i es barregi per tot arreu.
6è) Afegir-hi el tomàquet ratllat, les cloïsses i els musclos i coure uns 5 minuts.
7è) En aquest punt ja tenim el sofregit preparat per afegir-hi l'arròs. Si volguéssim fer el plat per més endavant podem deixar-ho tot aturat i només caldria escalfar el sofregit i continuar en el punt 8.
8è) Afegim l'arròs barrejant ben bé i...
9è) Aboquem tot el fumet de peix ben calent. Afegim les gambes i els escamarlans i coem uns 15 minuts a foc fort salpebrant al gust. No remoure l'arròs.
1oè) Traiem del foc i tapem amb uns draps una estoneta perquè acabi de fer-se fora del foc. 

Servim a taula acompanyada d'unes bones amanides, i aigua i vi ben frescos si és estiu!!!
Aquesta és la paella que ens fa el meu cunyat a foc de graelles i te molt èxit!!


tenim el peix net i tallat

ratllem els tomàquets



sofregim les verdures




afegim la sípia 

aprofitant la salsa de la sípia

el fumet de peix ben calent

afegim les cloïsses i musclos.... i 

ja amb l'arròs afegit hi aboquem el fumet de peix

afegim les gambes i escamarlans



coure 15 minuts




tapem i deixem reposar una estona


i servir !!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!