Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
60 '
|
Cost per ració
|
2 €
|
Ingredients per unes 4/5 persones: Una tasseta d’arròs rodó per persona
(aproximadament uns 250 grams per 4 persones), mig quilo de gamba llagostinera,
1 ceba mitjana, mantega, formatge parmesà o grana padano ratllat (uns 50
grams), brou de peix (1 litre, litre i mig), mig got de vi blanc (o de cava),
1)
Posar a
escalfar el brou de peix .
2)
En un cassó alt amb oli d’oliva fregir les
gambes i apartar-les.
3)
Al cassó de fregir les gambes, afegir-hi la ceba picada ben petita. Quan
sigui una mica transparent (uns minuts)....
4)
Afegir-hi l’arròs i anar remenant fins que
l’arròs sigui mig transparent (aproximadament uns 2/3 minuts). En aquest punt
abaixar el foc i abocar el mig got de vi
blanc.
5)
Afegir-hi un parell de cullerots de brou de peix i remenar, abaixar el foc i
anar remenant constantment . Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns
20/25 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és
una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a
poc. Mentre es pot ratllar el formatge i tallar la mantega a daus.
6)
Els últims 5 minuts s’afegeixen les gambes
pelades i els últims 2 minuts s’afegeix
la mantega i el formatge ratllat.
7)
Es treu del foc, es remena i tapa. A
reposar 5 minuts.
fregim les gambes |
anem preparant els ingredients |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!