9 d’oct. 2015

risotto amb gambes



Dificultat
Mitjana
Temps
60 '
Cost per ració
2 €


Ingredients per unes 4/5 persones:  Una tasseta d’arròs rodó per persona (aproximadament uns 250 grams per 4 persones), mig quilo de gamba llagostinera, 1 ceba mitjana, mantega, formatge parmesà o grana padano ratllat (uns 50 grams), brou de peix (1 litre, litre i mig), mig got de vi blanc (o de cava),

1)     Posar a  escalfar el brou de peix .
2)    En un cassó alt amb oli d’oliva fregir les gambes i apartar-les.
3)    Al cassó de fregir les gambes,  afegir-hi la ceba picada ben petita. Quan sigui una mica transparent (uns minuts)....
4)    Afegir-hi l’arròs i anar remenant fins que l’arròs sigui mig transparent (aproximadament uns 2/3 minuts). En aquest punt abaixar el foc i abocar  el mig got de vi blanc.
5)    Afegir-hi un  parell de cullerots  de brou de peix i remenar, abaixar el foc i anar remenant constantment . Caldrà fer coure l’arròs a foc lent durant uns 20/25 minuts aproximadament i anar repetint les operacions d’afegir brou  calent a poc a poc i remenar bé. Aquesta és una de les bases del risotto, fer que l’arròs vagi incorporant el brou a poc a poc. Mentre es pot ratllar el formatge i tallar la mantega a daus.
6)    Els últims 5 minuts s’afegeixen les gambes pelades i  els últims 2 minuts s’afegeix la mantega i el formatge ratllat.
7)    Es treu del foc, es remena i tapa. A reposar 5 minuts.



fregim les gambes

anem preparant els ingredients

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!