Ingredients (per unes 20 croquetes) :
200 g de mill cuit*, una ceba, una
pastanaga, un carbassó, 2 cullerades de julivert picat, una branca petita de
farigola i una cullerada d'oli i sal
* en aquest cas he fet servir aquestes proporcions: 3 tasses (de les de cafè) plenes de mill i 12/14 tasses de cafè plenes d'aigua. He posat el mill amb l'aigua freda en un cassó i al foc. Quan arrenca el bull he abaixat el foc i l'he anat coent a foc lent durant uns 40 minuts aproximadament vigilant que no li falti aigua però que tampoc quedi massa líquid. La textura ha de quedar com una pasta espessa, apta per treballar-la bé.
* en aquest cas he fet servir aquestes proporcions: 3 tasses (de les de cafè) plenes de mill i 12/14 tasses de cafè plenes d'aigua. He posat el mill amb l'aigua freda en un cassó i al foc. Quan arrenca el bull he abaixat el foc i l'he anat coent a foc lent durant uns 40 minuts aproximadament vigilant que no li falti aigua però que tampoc quedi massa líquid. La textura ha de quedar com una pasta espessa, apta per treballar-la bé.
1. Ratllem la pastanaga,
el carbassó i la ceba ben
trinxada petita.
2. En un cassó coem en tres o quatre cullerades d’aigua
la ceba (un parell de minuts) i afegim les verdures i deixem coure fins que siguin tendres (uns 10
minuts aproximadament).
3. Barregem les verdures amb el mill cuit,
la farigola i el julivert i salpebrem.
4. Amb les mans enfarinades, fem les croquetes.
5. Podem fregir-les en oli ben calent
o bé fer-les al forn (a unes 170 graus durant uns 15/20 minuts)
6. Servim calentes o bé fredes.
Boníssimes!! però a mi les croquetes s'em desfeien... ho tornarem a provar!!
ResponElimina